top of page

Ben jij een mode-creatieveling die graag een eigen collectie op de markt wil brengen, maar weet je niet waar en hoe je moet starten? Heb je wel de creatieve ideeën, maar weet je niet hoe je die productieklaar moet maken?  Waar je fabrikanten kan vinden? Hoeveel budget je nodig hebt ?

Zoek je een antwoord op bovenstaande vragen?

Ik help je verder!

Portret van de manier

Als ' styling & development ' coach bied ik een unieke begeleidingsformule aan voor creatieve mode-ondernemers die graag willen starten met de uitbouw van hun eigen collectie. Door een combinatie te maken van creatieve en product technische ondersteuning sta ik je graag bij in het ontwikkelen en uitwerken van je eigen collectie & brand. 

Als coach begeleid ik je graag bij je creatieve traject.  Samen met jou ga ik op zoek naar de meest haalbare en betaalbare oplossing om je collectie te lanceren.  Ik begeleid je in het styling en ontwikkelingsproces, ik help je op weg bij het sourcen en testen van stoffen en ik maak je wegwijs in het volledige proces van de collectie-ontwikkeling. 

Heb je nood aan extra creatieve  ondersteuning, voor het uittekenen of ontwerpen van je collectie,  dan kan ik ook  als styliste/designer voor je aan de slag. 

Product technisch kan je bij mij terecht voor het opmaken en uitwerken van technische fiches, het opstellen van maattabellen, het selecteren van de juiste stoffen en het sourcen van de beste fabrikanten voor jouw collectie. 

Dankzij mijn jarenlange ervaring in de sector bezit ik ook een ruim netwerk van kwalitatieve partners en fabrikanten waarmee ik je in contact kan brengen.   We gaan op zoek naar de juiste talenten die je kunnen bijstaan met de speciefieke ondersteuning die jij nodig hebt:  het ontwikkelen van patronen, het stikken van modellen en samples, het ontwerpen en/of opmaken van artworks, ...

De nadruk hierbij ligt het streven naar kwaliteit & duurzaamheid, en het bewust werken aan een ecologisch & economisch verantwoorde collectie. 

De focus van de begeleidingssessies is jou de kans te geven op eigen tempo je bedrijf en collectie op te bouwen, om het concept van de collectie te finetunen,  om tijd en middelen te besparen.  Zo kan jij voldoende tijd en ruimte creëren om de focus te leggen op jouw merk. 

da726c86-53aa-46ab-a382-ded30f90fe80.jpg

Mijn adviesdomeinen zijn:

- Praktische ontwikkeling van idee naar concept

- Collectie ontwerp, opbouw, planning & raamwerk

- Kostenraming voor collectieontwikkeling & prijszetting

- Sourcing en selectie van  partners & fabrikanten

I help bring
visions to life

Ik ben Sophie De Coene, ik woon in Evergem bij Gent samen met mijn man en mijn 2 tiener boys.   

Ik ben een vrolijke levensgenieter die houdt van mode & design, van ontwerp & ontwikkeling, van lekker eten & drinken, van sport & ontspanning, en van toffe, bruisende & stimulerende samenwerkingen.

ik kijk ernaar uit om nieuwe mode creatievelingen te ontmoeten en te begeleiden in hun creatie & ontwikkelings-

proces.  Heb je interesse om meer te weten te komen? 

Aarzel niet en boek een vrijblijvend gesprek, zo kunnen we direct ontdekken of er een professionele match is :-)

Groetjes en tot binnenkort, 

Sophie

SOPHIE DE COENE

Fashion Development coach

bottom of page